Danas vas služi...
0

"Mahaluše" skupljale pomoć za liječenje oboljelih

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nela Đenisijević, glumica iz predstave "Ja, mahaluša", autorica knjige po kojoj je nastala predstava Indira Kučuk-Sorguč i Adela Alagić- Đorđević, prepoznatljivo lice i glas radijsko-televizijske emisije "Udri ženski" danas su u humanitarne svrhe služile u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje". Njih tri skupile su 310 KM.

Uprkos tmurnom vremenu akciji "Danas vas služi..." odazvali su se mnogi građani. U veseloj atmosferi, uz šale, malo mahalanja i dobro druženje, Nela, Indira i Adela posluživale su goste poklanjajući im osmijeh i prenoseći dobro rasploženje uz svako naručeno piće.

Mahaluše su za sat vremena, od 13 do 14 sati koliko traje akcija, skupile 310 KM. Novac će kao i do sada biti uplaćen u Otvorenu mrežu za liječenje oboljelih građana Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, prošle subote služili su vas Enis i Milan, odnosno Milan je došao samo da naplati. Oni su oborili rekord prikupivši 470 KM u humanitrane svrhe.

Do sada je u humanitarnoj akciji prikupljeno više od 4.000 maraka. U galeriji Boris Smoje humanitarne akcije, u kojima će vas služiti poznate ličnosti iz bh. društvenog života, trajat će svake subote po jedan sat do proljeća naredne godine.