"Danas vas služi..."
0

"Mahaluše" konobarišu u galeriji "B. Smoje"

Sarajevo-x.com
Nela Đenisijević
Nela Đenisijević
Glumica iz predstave "Ja, mahaluša" konobarisat će u galeriji B. Smoje ove subote u novom vikendu humanitarne akcije "Danas vas služi". U ulozi konobarice će se naći i autorica knjige po kojoj je nastala predstava Indira Kučuk-Sorguč, te prepoznatljivo lice i glas radijsko-televizijske emisije "Udri ženski" Adela Alagić- Đorđević. Njih tri će "mahalati" s vama i služiti vas od 13 do 14 sati.

Tokom ovog sata gosti sami određuju cijenu naručenog pića jer se sav prihod se uplaćuje u Otvorenu mrežu za liječenje oboljelih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Humanitarnu akciju "Danas vas služi" pokrenula je sarajevska galerija B. Smoje u saradnji sa radijem "Kameleon" i emisijom "Udri muški". Organizatori najavljuju da će mahalušama u subotu slogan biti "udru ženski".

Do sada je u humanitarnoj akciji prikupljeno više od 4.000 maraka. Galerija će tacnu i kecelju prepuštati poznatim ličnostima svake subote po jedan sat do proljeća naredne godine.

Podsjetimo, u ovoh humanitarnoj akciji su učestvovali i novinari portala Sarajevo-x.com, a od samog početka smo svake subote pratili kako protiče humanitarna akcija u galeriji "B. Smoje", te tako dali podršku ovom projektu. Akciju je svojim učešćem početkom aprila otvorio sportski komentator i novinar Marjan Mijajlović, a kasnije su u njoj učestvovale mnoge poznate ličnosti, između ostalih, Miraja Grbića i Marije Omaljev, ekipe iz grupe "Zgodni, mladi, slobodni", novinarka Tanje Đurović i humanitarc Almira Čehajića Batka u ulozi Edith i Renéa, grupe Emir i Frozen Camels, glumačko-rediteljski par Amina i Nedžad Begovića, glumci Milan Pavlović i Enis Bešlagić, koji su do sada i sakupili najviše novca tokom jednosatne humanitarne akcije.

Dakle, galerija "B. Smoje", u subotu od 13 do 14 sati, odmorite se uz popodnevnu kafu, "mahalajte" i donirajte novac za liječenje oboljelih bh. građana kojima je neophodna svaka marka na putu do ozdravljenja.