OP BH radija 1
0

Magazin "Čuj BiH!" danas o životu mladih

Sarajevo-x.com
Ekipa Omladinskog programa BH radija 1 i ovog ponedjeljka vas poziva da čujete nešto od mnoštva zanimljivih sadržaja koje su pripremili za danas.

Paket korisnih informacija za sve mlade koji su aktivni, željni napretka i spremni na razne izazove, očekuje vas u još jednom izdanju našeg dežurnog informatora – "Infopola".

Magazin "Čuj BiH!" od prošle je sedmice dobio više prostora, u kojem će se i danas ispreplitati raznolike interesantne priče i prilozi koji govore o životu mladih u BiH. Bili smo svuda, snimali svašta, a sve vam prezentiramo od 15 i 15 do 17 sati.

Nakon "Dnevnika"" BH radija1 slijedi "Kost u grlu" – aktuelni intervju OP-a u kojem je naš današnji gost Damir Avdić Graha, tuzlanski muzičar, ali i književnik, koji je nedavno objavio svoju drugu knjigu. Roman "Enter Džehenem" je bio povod za razgovor s ovim autentičnim "diplomcem hard-core škole".

VOP Vijesti, ako i filmski žurnal "Cinema Express" neizostavni su dio svakog OP-a, a od danas će to, nadaju sea utori, postati i emisija radnog naziva "BH Demo Liga". To bi trebao biti prostor namijenjen mladim i neafirmisanim, tzv. demo bendovima i autorima, a možete je slušati u terminu od 19.05 do 20 sati.

Nakon premijere "BH Demo Lige", možete slušati novi "FM Jam" – bh. hip-hop show, a između 21 i 22 muziku bira i o njoj priča Denis Jelečanović u svom novom "Češlju".

Novi dio programa iz prošlog OP-a je i noćni program, za koji se još uvijek traži ime. I sami ga možete predložiti u terminu od 22 i 15 do ponoći kada će uz vas biti i novi voditeljski tim, koji će vas pokušati zabaviti, informirati, nagraditi.

Iza ponoći čekaju vas autori "Oscilator Radio šoua" kako bi s vama podijelili radost njima dragog elektro zvuka, a poslije toga imamo nešto dobro i za ljubitelje jazza – bit će to snimci nastupa Sebastian Gahler Tria i seksteta Central Euriopean Jazz Connection koji su nedavno bili u BiH i izmedju ostalog gostovali i u OKC Abraševiću u Mostaru.

Frekvencije su iste, može i satelit i net... od 14.03 do 2 sata iza ponoći.