Toth kod Mujezinovića
0

Mađarskoj je stalo do stabilne BiH

Sarajevo-x.com
Toth i Mujezinović
Toth i Mujezinović
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i veleposlanik Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini dr. Laszlo Toth su, tijekom današnjeg susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, istaknuli veoma dobre odnose dviju zemalja.

Za Mađarsku je, kako je rekao veleposlanik Toth, iznimno bitno očuvanje jedinstvene i stabilne Bosne i Hercegovine. Također, ova zemlja snažno podupire Bosnu i Hercegovinu na putu euroatlantskih integracija.

  "Postoje mogućnosti za proširenje dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Mađarske kroz brojne oblike suradnje, na primjer između sveučilišta ili lokalnih zajednica", kazao je Laszlo Toth.

  Za Bosnu i Hercegovinu je, prema riječima premijera Mujezinovića, dragocjeno iskustvo Mađarske stečeno u procesu priključenja Europskoj uniji.

  "Što prije Bosna i Hercegovina uđe u EU, to će se stanje u zemlji brže stabilizirati i na političkom i na ekonomskom planu", kazao je federalni premijer.

  Tokom razgovora, u kojima je sudjelovala i savjetnica premijera Semiha Borovac, veleposlaniku Tothu prenijeta je zahvalnost za znatnu pomoć Mađarske u obnovi sarajevske Vijećnice.