U Skenderpašinoj ulici u Sarajevu
0

Mačka provela dva dana na stubu ulične rasvjete

Sarajevo-x.com
Foto: Selma Velić
Foto: Selma Velić
Nesvakidašnji događaj odigrao se u protekla dva dana u Skenderpašinoj ulici u Sarajevu. Kako je za Sarajevo-x.com ispričala naša čitateljka Sanita Velić, na jedan od stubova ulične rasvjete u toj ulici popela se mačka koja je na njemu prestajala najmanje dva dana.
Foto: Sanita Velić
Foto: Sanita Velić
Velić kaže kako ju je primijetila jučer ujutro, ali da ne može tačno reći kada se mačka popela. Srećom sve se završilo dobro, iako su Sanita i njena majka naišle na niz odbijanja kada su potražile pomoć, odnosno nekoga ko bi pomogao mački da siđe i spasi joj život.

"Primijetila sam je jučer ujutro kad sam krenula u školu kako stoji na stubu. Mislila sam da je to sasvim uobičajno i da će sići kada bude htjela. Međutim, vraćajući se iz škole vidjela sam da mačka i dalje nepomično stoji gore. Zvala sam nekoliko puta policiju, vatrogasce i Elektroprivredu, objasnila im šta se dešava, ali ništa nisu poduzeli do maloprije. Nakon upornih poziva Elektroprivredi predvečer u utorak je došla ekipa iz Elektroprivrede i skinula je", rekla nam je Velić.

Prema njenim riječima njena majka je nakon uzaludnih poziva upućenih na razne adrese otišla do vatrogasaca koji su joj rekli da "previše gleda filmove".

"Mislim da je sramotno ponašanje svih kojima samo se obratili i koji nisu htjeli reagovati. Nakon upornog insistiranja na svu sreću došli su iz Elektroprivrede i riješili problem", kaže Velić.

Ona napominje da se u ulici u kojoj živi nalazi rezidencija koja pripada američkoj diplomatskoj misiji u BiH, pa ih "zbog toga svi zaobilaze u širokom luku".