Bitka za bebe
0

M:tel korisnici donirali inkubator bolnici u Brčko Distriktu

Klix.ba
Početak mjeseca novembra obilježen je novim donacijama inkubatora u okviru velike humanitarne akcije Fonda B92 i kompanije m:tel "Bitka za bebe" u BiH.

Od sredstava prikupljenih putem kratkog humanitarnog broja 1411, kupljen je i doniran novi inkubator za potrebe Opšte bolnice u Brčko Distriktu.

Ovaj poklon m:tel korisnika, još jedan u nizu doniranih, uručen je bolnici u Brčkom u srijedu 7. novembra 2012. godine, a događaju su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora B92 Veran Matić, direktor Opšte bolnice Brčko Distrikta Neđo Ilić, te portparol kompanije m:tel Aida Halilović.

Na ceremoniji dodjele inkubatora, Aida Halilović je zahvalila korisnicima m:tel-a koji su svojim učešćem u akciji Bitka za bebe omogućili kupovinu inkubatora koji našim najmlađima pomažu u nihovoj borbi za život. Ona je istakla da je m:tel ponosan na svoje korisnike koji su dokazali humanost na najbolji mogući način, a što će ostati zapisano i na pločici zalijepljenoj na donirani inkubator: "Poklon m:tel korisnika".

Predsjednik UO B92 Veran Matić je izjavio kako je od velike važnosti pružiti najveću moguću pomoć i brigu novorođenim bebama i pozvao još jednom sve zainteresovane da se pridruže akciji "Bitka za bebe". On je naglasio da su dosad prikupljena sredstva za 27 od ukupno potrebnih 70 inkubatora, te istakao da će akcija trajati do kraja godine.

Direktor Opšte bolnice Brčko Distrikta Neđo Ilić zahvalio je na vrijednom poklonu, koji će, kako je naglasio, svakako poboljšati i uslove života novorođenčadi, ali i uslove rada osoblja bolnice.

Kratki humanitarni broj 1411 aktivan je do kraja godine za m:tel korisnike mobilne i fiksne mreže koji žele da 1 pozivom daruju 1KM za bebe.

U okviru Bitke za bebe, nove inkubatore do sada su dobili: Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Derventa, Mostar, Tuzla, Mrkonjić Grad i Brčko Distrikt.

Detaljnije informacije dostupne su ovdje.