Rajko Vasić
0

'Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala'

SRNA
Rajko Vasić
Rajko Vasić
Generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je Srni da Dragan Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala, već osoba koju je u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa) namjestio dio međunarodne zajednice kojoj služi za razmještaj političkog mozaika u BiH.

Komentarišući saopštenja SDA i SDP u kojima tvrde da je Lukač, kako navode, smijenjen sa funkcije pomoćnika direktora Sipe iz političkih razloga i da je njegovo postavljenje na poziciju načelnika Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata (OBL) nezakonito, Vasić je rekao da je pitanje da li je Lukačev domet čuvanje objekata i lica, a ne borba protiv organizovanog kriminala.

"Dobro je da se SDA i SDP javljaju. Sada znamo da su naše pretpostavke i tvrdnje potvrđene, jer je očigledno da se u tom komplotu inostranih unitarista nalaze i sarajevske bošnjačke stranke. Sve je inscenirano kao politički proces, a Lukač kao jedan sumnjivi učesnik demokratskih ratova u BiH služi samo kao pokriće", istakao je Vasić.

Generalni sekretar SNSD-a je naglasio da je "slučaj Sipa - /premijer Republike Srpske/ Dodik" konačno razotkrio sva mešetarenja dijela međunarodne zajednice i sarajevskih političkih stranaka koje su pokazale, kako je istakao, da je njihov glavni politički program uništenje RS i Srba u BiH.

SDA smatra da je, kako kažu, smjena Dragana Lukača sa funkcije pomoćnika direktora Sipe "direktno politički motivisana" i da je njegovo postavljenje na drugu poziciju nezakonito.

Saopštenjem se danas oglasila i SDP BiH, koja je osudila, kako je navedeno, politički motivisanu smjenu Dragana Lukača sa mjesta pomoćnika direktora Sipe, uz tvrdnju da se radi o  potezu koji se smišljen kao "lično poniženje čovjeku koji nije štedio sebe u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije". 

Direktor Sipe Mirko Lujić rekao je da je Odluku o rasporedu Lukača na mjesto načelnika Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata (OBL) donio u skladu sa Zakonom o Sipi, nakon isteka mandata Lukaču na mjestu pomoćnika direktora Sipe.