Proslave na otvorenom
0

FOTO / Luda novogodišnja noć u BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Ulazak u novu deceniju veliki broj građana Bosne i Hercegovine dočekao je na otvorenom. Javni doček organiziralo je tek nekoliko bh. gradova, kao što su Sarajevo, Banja Luka i Bihać.., gdje je ludi noćni provod trajao do kasno u noć, a građane koji su se okupili kako bi dočekali Novu godinu nije uspjela rastjerati ni kiša koja je sve vrijeme padala.

Saralije su naluđu novogodišnju noć provele zabavljajući se sa bh. bendovima Uncle Sam Decided'', ''Rigorozni'', Amel Ćurić & Band'', "Mustafa Šantić Sevdi Band'', ''Armin Šaković'', 'Discobajagi/Dj Vedran & Brano'', a u novu deceniju su zakoračile sa popularnim bh. bendom "Dubioza kolektiv" i velikim vatrometom.

Banjalučani su Novu godinu dočekali na Trgu Krajine uz vatromet, grupu "Legende" i Jelenu Tomašević.

Bišćane je zabavljala grupa Scripta, dok je u Mostaru, iako doček na otvorenom nije bio planiran, kod zgrade "Projektant" organizovana manja svirka, uz zvuke lokalnog rock benda i ponoćnu čestitku gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Slavilo se i u ostalim bh. gradovima uz neke manje i skromnije dočeke na otvorenom, ili pak u kafićima, klubovima, rerstoranima ili kod kuće.