BiH
17

Lovrinović: Ne bih o moralu, gospodin Poplašen je izabran prema zakonu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Šef Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Nikola Lovrinović kazao je da će zastupnici HDZ-a BiH podržati rekonstrukciju Vijeća ministara BiH.

Lovrinović je rekao da Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH podržava rekonstrukciju Vijeća ministara BiH.

On je kazao i da će Klub HDZ BiH sutra donijeti konačnu odluku o tome da li će zastupnici ove političke stranke dati podršku za imenovanje odlikovanog četničkog vojvode Nikole Poplašena za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

"Mislim da je procedura provedena prema zakonu. Svi koji su bili pred Komsijom, pa i gospodin Poplašen, imali su validnu dokumentaciju prema kojoj su mogli biti tretirani kao mogući kandidati za Upravno vijeće Agencije za visoko obrazovanje", rekao je Lovrinović.

Lovrinović je još jednom dodao da će definitivna odluka biti donesena pred samu tačku dnevnog reda. On nije htio odgovoriti na pitanje da li bi imenovanje Nikole Poplašena bilo moralno.

"Ne bih o tome je li moralno. Mi radimo prema zakonu. Komisija je radila prema zakonu. Parlament mora raditi prema zakonu. Morali bismo imati velike i debele razloge, protuzakonite, da gospodin Poplašen i bilo ko drugi ne mogu biti kandidati", zaključio je Lovrinović.

Podsjećamo, glasovima delegata iz političkih stranaka SDS, SDA, DF, HDZ BiH i HSS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Poplašen, bivši predsjednik entiteta RS, imenovan je za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.