BiH
7

Lovrinović: Bez poštivanja drugačijih u BiH nema suživota

Piše: Er. M.
Lovrinović, desno (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Lovrinović, desno (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kazao je za Klix.ba kako u BiH bez poštivanja drugog i drugačijeg nema suživota.

Lovrinović je najoštrije osudio nacionalističko divljanje i zastrašivanje pripadnika islamske vjeroispovijesti na području općine Tomislavgrad i vandalsko ponašanje i incidente koji su se proteklih dana dogodili u hrvatskim povratničkim naseljima Slatina i Studenci u općini Teslić u entitetu Republika Srpska.

"Prije svega osuđujem ovakvo ponašanje bilo koga pa i aktera ovih događanja i izražavam žaljenje što se svako malo ovakvi i slični događaji ponavljaju", kazao je Lovrinović za Klix.ba.

On je pozdravio brzu reakciju policijskih tijela koja su rasvijetlila događaje i privela aktere.

"To je nažalost izostalo u sličnim situacijama sa mnogo tragičnijim posljedicama, kao naprimjer otkrivanje počinitelja ubistava povratnika u Travnik i policajaca, čije izvršitelje ne znamo ni skoro dvadeset godina poslije", kazao je Lovrinović.

Lovrinović smatra da je mnogo uzroka ovakvih pojava, a jedan od njih je mržnja.

"To su mržnja koja u BiH nikada ne nedostaje, kako jednom reče Andrić, bijes koji iz nje proističe, stalna neriješena pitanja, nepoštivanje drugog i drugačijeg, a bez čega ovdje nema suživota. Posljedica svega toga je i nedovoljna učinkovitost policijskih i sudskih tijela. To se jednostavno mora mijenjati", zaključio je Lovrinović.