Atrakcija u naselju Poljice
3

FOTO / Lovac iz Trebinja pri povratku iz ribolova uhvatio malog vuka

SRNA
Predrag Vujičić iz Trebinja pri povratku iz ribolova uhvatio je malog vuka od oko četiri mjeseca, koji je za samo par sati postao prava atrakcija u naselju Police i u cijelom gradu.
Predrag Vujičić sa malim vukom (Foto: Srna)
Predrag Vujičić sa malim vukom (Foto: Srna)
"Izašao sam iz automobila i potrčao za njima, bacio sam se na ovog malog vuka i rukama ga uhvatio", priča Vujičić i dodao da ga nije bilo nimalo strah iako je vučić bio malo agresivniji.

On kaže da je štenca donio kući i smjestio da prenoći u podrum, dodajući da je već počeo da pravi boks prilagođen vuku.

"Već se malo pripitomio, mazimo ga, a ni djeca ga se ne plaše, pa ova mala životinja već izgleda mnogo zadovoljnije. Potrudit ćemo se da mu ljubavlju i pažnjom nadomjestimo divljinu u kojoj je započeo život", rekao je Vujičić.

On je dodao da su mu kupci iz Srbije već nudili 200 eura za malog vuka, ali je istakao da nema tih para za koje bi prodao svog ljubimca.

Vlasnik neobičnog ulova kaže da malog vuka hrani mesom, te dodaje da će narednih dana konsultovati inspekciju za zaštitu životinja o njegovim pravima i na koji način može da zadrži ovu životinju.

Foto: Srna
Foto: Srna

Bez obzira na sva pravila, kaže Vujičić, mali vuk može biti samo kod njega ili u prirodi, te da trećeg rješenja nema.

Komšije kažu da se primijeti da maloj životinji godi velika pažnja koju joj poklanja gazda, kao i cijelo naselje Polica, te da zasigurno neće zadugo poželjeti da pobjegne u svoje stanište.