BiH
22

Loše stanje pruge je razlog iskakanja talgo voza iz šina u Pudlogovima

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Loše stanje pruge je razlog iskakanja talgo voza iz šina sinoć u blizini željezničke stanice u Podlugovima, kazali su za Klix.ba iz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Komisija je kao uzrok iskakanja navela loše stanje pruge, a šteta je još sinoć sanirana. Radovi na poboljšavanju elemenata gornjeg i donjeg stroja pruge se nastavljaju i dalje.

Normalan željeznički saobraćaj je uspostavljen već sinoć u 20 sati i 25 minuta te se i tokom današnjeg dana nesmetano odvija.

Podsjećamo, sinoć, 10. novembra 2016. godine, na pruzi Bosanski Šamac - Sarajevo, stanično područje Podlugova, u 17 sati i 5 minuta je došlo do iskliznuća prva dva točka na talgo vozu koji je saobraćao na relaciji Sarajevo - Doboj.

Prilikom ovog događaja nije bilo povrijeđenih osoba i svi putnici su nastavili dalje putovanje drugom željezničkom garniturom. Također, kao posljedica ovog vanrednog događaja nastala je manja šteta na pruzi i vozu.

Tačan iznos štete će biti poznat poslije detaljne defektaže. Željeznički saobraćaj na dionici Semizovac - Podlugovi je bio u prekidu 3 sata i 20 minuta.