BiH
216

Listo nakon pobjede: Motiva za skok mi nikad ne nedostaje

Piše: A. M.
Lorens Listo, Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
Lorens Listo, Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
Lorens Listo i Igor Kazić opravdali su uloge favorita na skokovima sa Starog mosta. Sjajni mostarski skakači posebno su zadovoljstvo nakon proglašenja iskazali zbog toga što je konkurencija na skokovima ove godina bila dosta jača u odnosu na prethodne.

Lornes Listo je osmi put zaredom pobjednik u kategoriji skokova na glavu. Današnja lasta donijela mu je četvrti trijumf u nizu.

"Ovo je moj četvrti uzastopni trijumf, ali meni motiva kada su naši skokovi u pitanju nikada ne nedostaje. Posebno sam sretan iz razloga što je konkurencija ove godine bila veća u odnosu na protekle. Bio sam malo nervozan nakon prve serije, ali je na kraju hvala Bogu sve dobro završilo. Moram kazati da mi je istinski žao što se Anel Behmen na kraju nije plasirao među tri najbolja skakača na glavu jer smatram da je to zaslužio", riječi su Lorensa Liste.

Listo je poznat kao uzoran sportista koji fizičku formu održava tokom cijele godine, dok redovno vježba i skokove, a Kazić je priznao da je imao dug period bez skoka zbog čega je još više ponosan.

"Nevjerovatan je osjećaj. Kao da sam se ponovo rodio, vjerujte mi na riječ. Nakon prve serije sam bio nervozan, ali se nervoza na sreću nije odrazila negativno na moj skok u drugoj seriji. Posebno sam sretan i ponosan što nisam skakao sve do dva mjeseca unazad", kazao je Igor Kazić.

Podsjećamo, danas su u Mostaru održani 448. tradicionalni skokovi sa Starog mosta. Drugoplasirani u kategoriji skokova na glavu je Vedad Bašić, dok je treće mjesto osvojio Mustafa Šarić. Igor Kazić iza sebe je ostavio Admira Delića i Eija Finka.