BiH
0

Lokaliziran požar na rejonu Markovića kosa - Turija, općina Konjic

FENA
Požar na rejonu Markovića kosa Turija, općina Konjic, lokaliziran je zahvaljujući intervenciji PVP Konjic i posadi koja je upravljala helikopterom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na teren je jučer prvo izašla ekipa PVP Konjic sa cisternom, međutim zbog brzog širenja požara, mobilizirana je cijela jedinica s još dva vozila. Sanirali su požar koji je bio pristupačan za gašenje sa zemlje.

U poslijepodnevnim satima, nakon pet preleta helikoptera Oružanih snaga BiH požar je ugašen.

Ukupna površina požarišta iznosila je oko šest hektara. Teren je bio nepristupačan i miniran. Stanovništvo i objekti nisu bili ugroženi, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasci Općine Stolac u protekla 24 sata gasili su jedan požar i to na kući gdje je gorio dimnjak.

U Zapadnohercegovačkom kantonu, općina Široki Brijeg, također je zabilježen požar. Vatrogasci su gasili šumu i nisko rastinje.

Vatrogasna jedinica općine Cazin, Unsko-sanski kanton, imala je jednu intervenciju. Gasili su rashladni uređaj prodavnice ''Konzum'' na Incelu.

Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju u mjestu Gornji Krkojevci, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Vatrogasna jedinica općine Travnik, Srednjobosanski kanton, imala je intervenciju gašenja požara u rejonu Šešića, gdje je gorilo nisko rastinje, suho lišće i trava.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, Tuzlanski kanton, imala je jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i lišća u naselju Slavinovići.

U Kantonu Sarajevo, Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jedno obezbjeđenje.

Profesionalna vatrogasna jedinica iz Zenice, Zeničko-dobojski kanton, imala je intervenciju na gašenju garaže u ulici Zmajevačka cesta.

U općini Maglaj vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara, na dimnjaku u Viteškoj ulici.