Vlasenica
0

Logor Sušica - 16 godina poslije

Sarajevo-x.com
Muftija Tuzlanski Husein ef. Kavazović, Mirsad Tokača, predstavnici Udruženja logoraša BiH, predstavnice Udruženja "Žene u crnom" , članice Udruženja "Žene Srebrenice" te predstavnici raznih nivoa vlasti prisustvovat će 7. i 8. oktobra na manifestaciji obilježavanja 16. godišnjice stradanja Bošnjaka u logoru Sušica u Vlasenici.

Organizovan je prevoz autobusima iz Tuzle i Sarajeva. Iz Tuzle se kreće u utorak u 9 sati sa parkinga Pinga, a iz Sarajeva u isto vrijeme ispred Vijećnice.

Program počinje u 11.30 sati okupljanjem dijela učesnika i gostiju na prostoru ispred džamije Hajrija, nakon čega slijedi klanjanje tevhida stradalim žrtvama logora Sušica, te doček gostiju iz Udruženja "Žene u crnom" iz Republike Srbije.

U 13 sati je predviđeno formiranje povorke ispred džamije i šetnja do lokacije logora nakon čega će biti prikazana prezentacija o stradanju Bošnjaka te obraćanja gostiju i organizatora, posjeta memorijalnom kompleksu "Šehidsko mezarje Rakita". Zatvaranje manifestacije bit će u 15.30 sati.

Dan poslije bit će priređena konferencija za novinare u Teatru Kabare Tuzla, te pozorišna predstava "Dah teatra" iz Beograda - "Ženska strana rata". Okrugli sto bit će održan u 18 sati, javljaju iz organizacionog odbora.

Vezani članci