BiH
0

Ljudi starije generacije mogu mnogo naučiti od mladih

FENA
Ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović posjetio je danas Drugu gimnaziju u Sarajevu i poklonio laptop učeniku trećeg razreda ove škole i pobjedniku BH informatičke olimpijade Ibrahimu Numanagiću.

"U BiH imamo mlade ljude koji nude, a mi koji se bavimo politikom, mnogo obećavamo i nažalost vrlo malo od toga ispunimo. I tu je osnovni problem. Jer od ovih mladi ljudi, starije generacije mogu mnogo naučiti. Oni, ma kako se zvali, pokazat će nam šta se sve može uraditi za svoju zemlju jer se moja generacija i nije proslavila posljednjih godina", kazao je Kasipović.

Direktorica Druge gimnazije prof. Aida Arnautović-Gurda je zahvaljujući ministru Kasipoviću na dolasku istakla zajednički cilj Ministarstva prosvjete i kulture RS i ove obrazovne ustanove.

"Trebamo, na svaki način, pomoći ovim mladim ljudima koji obećavaju i koji nas u najboljem svjetlu predstavljaju svijetu", rekla je Arnautović-Gurda te s ponosom objavila da ovogodišnji četveročlani tim koji će BiH predstavljati na svjetskom takmičenju iz informatike predstavljaju čak tri učenika iz Druge gimnazije.

BH informatička olimpijada koja je održana 16. maja u Banjoj Luci je državno takmičenje a pobjednici, prvih četvero, u augustu putuju u Zagreb na informatičku olimpijadu. To su: Ibrahim Numanagić, Lalić Marko, Aleksandar Stančić i Emina Bukva.