Specijalno tužilaštvo RS
0

Ljubojević se brani šutnjom

SRNA
Srđan Ljubojević
Srđan Ljubojević
Bivši direktor "Šuma Republike Srpske" Srđan Ljubojević iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu na sumnju za koju ga tereti Specijalno tužilaštvo, izjavio je danas Darko Ilić, šef Odjeljenja za istrage ovog tužilaštva.

Ljubojević je u srijedu lišen slobode zbog sumnje da je primao mito, a danas je predat u nadležnost Okružnog suda Banja Luka uz prijedlog za određivanje pritvora. Ilić je iznio detalje akcije u kojoj je Ljubojević uhapšen.

Prema njegovim riječima, Ljubojević je kao direktor javnog preduzeća "Šume RS" odbijao da donese nalog za isplatu duga od 140.000 KM prema privatnoj firmi, zahtijevajući od ovlaštenih predstavnika te firme mito od 10.000 KM.

Iz Specijalnog tužilaštva nisu imenovali firmu o kojoj je riječ.

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva je najavio da će u narednom periodu vrlo intenzivno, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, raditi na planskom provođenju mjera za suzbijanje korupcije i koruptivnog ponašanja u Republici Srpskoj.

Ilić je pozvao sve koji imaju bilo kakva saznanja o korupciji u Republici Srpskoj da se obrate Specijalnom tužilaštvu i MUP-u Republike Srpske.