Vrijeme u BiH
0

Ljeto dolazi u nedjelju

Sarajevo-x.com
Nakon što smo se i danas žalili kako je počeo juni, a grijanje i dalje radi, za sve meteoropate i one željne pravog ljeta imamo dobre vijesti - od nedjelje nas očekuju značajno više temperature i prestanak padavina.

Današnji dan proteći će u pretežno oblačnom vremenu i s padavinama, a postepeno smanjivanje oblačnosti krenut će od zapadnih i južnih dijelova Bosne i Hercegovine.

Tako nam u nedjelju odlaze sivi oblaci i dolaze topliji dani, sa temperaturama do 30 stepeni na jugu. Jutro će, doduše, u kotlinama i duž riječnih tokova biti maglovito, a na istoku i umjereno oblačno, ali će zato tokom dana biti sunčano i znatno toplije, uz slab vjetar.

Jutarnja temperatura kretat će se od 8 do 14, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna od 22 do 30 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana sunčano i toplo. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Početak radne sedmice obilježit će slično vrijeme, pa ćemo konačno moći isplanirati godišnje odmore. Prema posljednjem mjerenju temperatura mora u Neumu iznosi 19 stepeni Celzijusa, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.