BiH
0

Ljepote Bosne i Hercegovine na sajmu turizma u Minhenu

Sarajevo-x.com
Štand BiH na Sajmu turizma u Minhenu
Štand BiH na Sajmu turizma u Minhenu
Turističko udruženje BiH zajedno sa Turističkom zajednicom Federacije BiH predstavit će turističku ponudu naše zemlje od 18. do 22. februara na Međunarodnom prestižnom Sajmu turizma CBR u Minhenu.

Ovogodišnja turistička ponuda je u znaku sportskog turizma: vodenih sportova, kampovanja, alpinizma, planinarenja, biciklizma i slično. Na prostoru od 70.000 kvadratnih metara u pet hala nalazi se i bosanskohercegovački štand koji svojim izgledom i uređenosti privlači posebnu pažnju posjetilaca.

Već prvih dana sajma zabilježena je velika posjeta gostiju bh. štandu što ilustruje činjenicu da je naša zemlja sa svojim turističkim potencijalima veoma interesentna i privlačna za strane turiste. Video materijali, katalozi, brošure, karte, časopisi dio su promotivne ponude koji prezentiraju ljepote i prirodnost Bosne i Hercegovine.

Tokom vikenda, kada se očekuje najveća posjeta sajmu, turistički sektor naše zemlje organizovat će brojne sastanke sa predstavnicima turističkih agencija i drugim učesnicima sajma na kojima će razmjeniti prošlogodišnja iskustva u promociji i ponudi turističkih aranžmana za dolazak turista u BiH.