BiH
0

Livno: U novom proračunu povećana sredstva za potpicaj poljoprivrede

FENA
"Zadovoljan sam gotovo jednoglasno usvojenim prijedlogom proračuna livanjske općine za 2008. godinu, koji iznosi 11 234 000 maraka i veći je od ovogodišnjega za gotovo 25 posto", izjavio je livanjski načelnik Luka Čelan nakon usvajanja prijedloga proračuna za sljedeću godinu na trećoj godišnjoj sjednici Općinskog vijeća Livna.

"Ono što je najvažnije za ovaj proračun jest to što se za kapitalne izdatke namjerava izdvojiti 45 posto sredstava te što smo općinske administrativne troškove spustili ispod 20 posto, a nastojali smo izići ususret i korisnicima našeg proračuna i planirali da im se plaće povećaju za 15 posto", istaknuo je načelnik Čelan.

On je dodao da je proračunom za sljedeću godinu predviđeno za poljoprivredu i poticaj gospodarstva povećanje planiranih sredstava za gotovo sto posto te se nada da će i s te strane livanjska općina uspjeti zadovoljiti navedene potrebe.

Značajna proračunska sredstva predviđena su za revitalizaciju livanjskih sela i samoga grada, a to se, po Čelanovim riječima, odnosi prvenstveno na nastavak izgradnje prstenastog vodovoda - kapitalnog projekta za cijelu livanjsku općinu.

Usvojeni livanjski proračun načelnik ocjenjuje jako dobrim jer su njime obuhvaćeni gotovo svi važni projekti za cijelu općinu i nada se da će uspjeti osigurati predviđena sredstva za sljedeću godinu i ostvariti ono što je zacrtano.

Uz nekoliko amandaman na trećoj godišnjoj sjednici Općinskoga vijeća Livna usvojeno je i izvješće o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu proračuna općine za 2008. godinu te Prijedlog programa rada Vijeća za sljedeću godinu.