BiH
0

Lipovača smijenio ministre Galijaševića, Hajrulahovića, Egrlića i Mahića

Klix.ba
Nakon višesatnih razgovora i pregovora sa predstavnicima Saveza za bolju budućnost BiH i Stranke demokratske aktivnosti - ASDA te konsultacija sa Predsjedništvom SDP BiH, Hamdija Lipovača, premijer USK i povjerenik SDP USK, je danas u poslijepodnevnim satima smijenio s dužnosti četiri ministra iz SDA.

Tako su dužnosti razriješeni Emdžad Galijašević, ministar poljoprivrede, Hase Hajrulahović, ministar privrede, Ahmet Egrlić, ministar za boračka pitanja i Sanel Mahić, ministar finanasija.

"Jedna dobra priča, koja se zvala partnerstvo stranaka SDP, SDA I NS Radom za boljitak, iz meni nejasnih poteza predsjendika Sulejmana Tihića, je dovela do nepodržavanja državnog budžeta od SDA, čime se pokazalo da se ne možemo složiti u vezi sa najvažnijom stvari u državi. Naši reformski procesi su morali ići brže i bilo je pitanje vremena kada će ovo eskalirati, zbog toga što se ispod tepiha nije mogla staviti 'neželja' za reformske procese. Stoga sam, nakon 70 održanih sjednica, donio odluku o smjeni ministara iz SDA i u toku je imenovanje v.d. ministara do izbora novih članova Vlade", kazao je Lipovača za Moj USK.