BiH
34

Lipovača: Iduće sedmice pečate Vlade predajemo predsjedavajućem Skupštine USK

FENA
Hamdija Lipovača (Foto: Klix.ba)
Hamdija Lipovača (Foto: Klix.ba)
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) danas je na sjednici u Bihaću utvrdila Prijedlog budžeta Unsko-sanskog kantona za 2014. godinu.

"Zahtjevi budžetskih korisnika iznosili su 240 miliona maraka. Mi smo te zahtjeve uokvirili u iznos od 213 miliona", kazala je ministrica finansija Azemina Helić.

Premijer USK u tehničkom mandatu Hamdija Lipovača naglašava da je obaveza ovog sastava aktualne izvršne vlasti bila da upute u skupštinsku proceduru Prijedlog budžeta koji sadrži sve stavke dogovorene sa sindikatima posebno one koje se odnose na izjednačavanje plata budžetskih korisnika, potrebe boračkih i socijalnih kategorija i zdravstva, poticaje za razvoj poljoprivrede i privrede i unaprijeđenje oblasti zaštite okoliša.

"Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta upućujemo u skupštinsku proceduru, čime je ova Vlada ispoštovala svoje obaveze. Naredne sedmice sve pečate Vlade predat ćemo Farki Hodžiću, koji je, s pozicije predsjedavajućeg Skupštine USK, odgovoran za daljnje stanje", kazao je Lipovača, saopćeno je iz Vlade USK.