BiH
0

Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Višednevne visoke temperature i lijepo vrijeme u Sarajevu pogoduju štednji posipnog materijala, koji se koristi samo u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama.

"Zimska služba Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" u ovom trenutku ima više nego dovoljne količine posipnog materijala, odnosno industrijske soli i kamene frakcije koje se koriste u odgovarajućem omjeru za posipanje ulica radi sprječavanja poledice", potvrdio je Agenciji FENA glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Sarajevsko preduzeće "Rad" svih ovih dana ipak troši posipni materijal jer u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama dolazi do stvaranja poledice i Zimska služba preduzeća "Rad" mora vršiti posipanje naročito onih saobraćajnica kojima se odvija gradskih javni prijevoz.

Đipa je istakao da su "i dionice saobraćajnica u sarajevskim padinskim naseljima zbog vlažnih kolovaza izložene stvaranju poledice".

"Zimska služba, naročito u jutarnjim satima ukoliko su temperature zraka ispod ili oko nule, vrši posipanje, ne svaki dan, ali prema potrebi", kazao je Đipa.