BiH
776

Lijanović reklamirao i degustirao domaće mliječne proizvode

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u mandatu 2010.-2014. Jerko Ivanković Lijanović nakon informacija da je Hrvatska blokirala izvoz mlijeka iz BiH u Evropsku uniju oštro je osudio taj potez, a danas je u obraćanju medijima ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH pozvao na hitno rješavanje ovog problema.

Pozvao je oba doma Parlamenta BiH i Vijeće ministara naše zemlje da zakažu vanredne sjednice na kojima će rješavati ovog pitanjejer će ovo prolongiranje izvoza donijeti nesagledive posljedice za domaće proizvođače.

Lijanović se prisutnima obratio pored štanda sa domaćim mliječnim proizvodima koje je konzumirao, te istakao: "Nećemo dozvoliti uništavanje pozitivnih trendova u poljoprivredi koje smo ostvarili u protekle četiri godine".

Poručio je da bh. institucije nisu zakazale nijednu vanrednu sjednicu bez obzira što je riječ o gorućoj temi za poljoprivredne proizvođače u BiH.

I ovoga puta Lijanović je predložio kontramjere protiv proizvođača iz EU, odnosno blokiranje graničnih prelaza s ciljem blokade uvoza mliječnih proizvoda iz EU u BiH.

"Građane pozivam da kupuju domaće proizvode, jer nam to niko ne može zabraniti, a oni su puno bolji od uvoznih", kazao je Ivanković Lijanović i sam degustirajući domaće.