BiH
0

Lider radikala RS-a podnosi tužbu protiv Dodika

FENA
Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Republike Srpske Milanko Mihajlica tužit će predsjednika Vlade RS-a i SNSD-a Milorada Dodika zbog uvreda koje je posljednih mjeseci uputio njemu i stranci koju predvodi.

Mihajlica je kazao da se radi "o lavini“ uvreda i optužbi koje je Dodik iznio protiv njega i stranke, navodeći da se premijer RS-a „svim političkim neistomišljenicima obraća primitivnim i uvredljivim rječnikom i da je vrijeme da se politička scena RS-a dekontaminira od takvih stvari“.

Lider radikala RS-a je na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da njegova stranka raspolaže obimnom dokumentacijom takvih Dodikovih izjava kako u parlamentu RS-u, tako i u medijima, te da smatra da je najbolje da se predsjedniku Vlade RS-a odgovori podizanjem tužbe.

Time će se, dodao je, omogućili da Dodik "laži, optužbe i uvrede“ koje je iznio na njegovog i račun stranke dokazuje na sudu.

Mihajlica je, također, obavijestio novinare i da je jučer dobio pismo od lidera SNSD-a Milorada Dodika, u kojem ga obavještava da je odlučio da podnese tužbu protiv Srpske radikalne stranke RS-a i njega kao predsjednika zbog izjave da je vlasnik preduzeća "Integral-inženjering" Slobodan Stanković "jedan od finansijera SNSD-a".