BiH
0

Libertas demantira izjave Danijela Senkića

FENA
Nevladina organizacija Croatia Libertas demantira sve objede koje je na račun te organizacije izrekao predsjednik UG Front Danijel Senkić te najoštrije osuđuje ovakvu vrstu pokušaja etiketiranja i blaćenja te organizacije i svega što je hrvatsko u BiH.

Nevladina organizacija Croatia Libertas nema nikakve "neofašističke ideje" i potpuno se ograđujemo od toga i osuđujmo takve pojave, priopćeno je iz NVO Croatia Libertas.

U Croatia Libertas napominju kako je njihova udruga uredno registrirana u Mostaru sukladno važećim zakonima Bosne i Hercegovine i poštuje sve domaće i međunarodne norme te djeluje u oblasti nakladništva, kulture i proučavanja etno i narodnih običaja.

U BiH ne postoje nikakve organizacije koje su registrirane a promoviraju "neofašizam", ali postoje "udruge" koje promoviraju političke interese određenih neokomunističkih političkih stranaka koje su im ujedno i sponzori, ističe se u priopćenju Croatia Libertas.

Poznato nam je kako je politička stranka BOSS (Bosanska stranka) inicirala osnivanje Udruge FRONT koju i financira, a SDP BiH je osnivač Udruge Gariwo iz Sarajeva, a ujedno je i njihov financijer, tako da se može zaključiti da političke stranke komunističke provenijencije "kreiraju" javno mnijenje etiketirajući udruge građana suprotnog mišljenja fašističkim etiketama kako bi na jeftin i morbidan način dobili glasove birača, a okaljali ugled institucija građana koji se ne slažu s mišljenjem "drugova" iz Tuzle i Sarajeva, priopćeno je iz Croatia Libertas.