BiH
17

Let's Do It: Hiljade vrijednih ruku zasadile desetine hiljada sadnica drveća

Klix.ba
Danas je širom Bosne i Hercegovine provedena velika volonterska akcija sadnje drveća "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan".

Organizatori akcije su UG "Ruke" Sarajevo i UG "Mozaik prijateljstva" Banja Luka. Veliku podršku i ovoj akciji pružila su preduzeća koja gazduju šumama tako što su obezbijedila sadnice, alat i lokacije na kojima se sadilo.

Kao i u prethodnim akcijama, specijalni partner Let's Do It projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OKBiH i bh. olimpijaca dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji Projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

Uz druženje i ugodnu atmosferu u više od 50 općina zasađeno je na desetine hiljada sadnica sadnica raznih vrsta drveća.

"Akcija 'Let's Do It – milion sadnica za 1 dan' predstavlja jedinstvenu priliku za uključivanje građana u društveno korisne aktivnosti i jačanje zajednice. Građani i građanke svih starosnih grupa danas su odigrali važnu ulogu i dali svoj doprinos u brizi za ljepši i zdraviji okoliš. Među volonterima je vladala jedna pozitivna i vedra atmosfera, sklopljena su i nova prijateljstva, a postojeća su ojačana dok samo zajedno radili za opšte dobro", poručili su organizatori akcije.

Projekat Let's Do It su podržala sva preduzeća koja gazduju šumama u Bosni i Hercegovini, Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, Njemačka Ambasada, te društveno odgovorne kompanije Eko život, Konzum i Sarajevski Kiseljak.