Prikuplja novac za oboljele
0

Legendarni Goran Milić uslužuje goste galerije B. Smoje

Sarajevo-x.com
Goran Milić
Goran Milić
Televizijski urednik i voditelj Goran Milić bit će gost konobar nove subotnje akcije "Danas vas služi" u galeriji B. Smoje. Milić će u subotu 20. augusta od 13 do 14 sati usluživati sve goste galerije i tako prikupljati novac za Otvorenu mrežu koja pomaže oboljelim Bosancima i Hercegovcima.

Milić je bio jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja kada je radio kao urednik i voditelj dnevnika Yutel. Posljednjih nekoliko godina radio je izvrsne reportaže u emisiji HRT-a “Put oko svijeta sa Goranom Milićem”.

“Sa Goranom smo obilazili svijet a u subotu sa njim možemo popiti kafu koju će upravo on poslužiti”, kažu organizatori akcije i dodaju da će sav pazar u ovom satu uplatiti Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih, posebno djece.

Milić se nedavno zvanično penzionisao na HRT-u i došao da živi u Sarajevo gdje rukovodi balkanskim izdanjem televizijske kuće Al Jazeera. Sarajevskim ugostiteljima Milić je za kratko vrijeme postao drag gost a u subotu će biti domaćin svima koji subotnji predah žele spojiti sa korisnim gestom.

Humanitarnu akciju Danas vas služi pokrenula je sarajevska galerija B. Smoje u saradnji sa radio Kameleonom i emisijom Udri muški Almira Ćehajića Batka. Akcija će trajati godinu dana. Svake sedmice jedna poznata ličnost uslužuje goste galerije i sav pazar usmjerava za liječenje oboljelih sugrađana.