BiH
0

Led rasvjeta osvjetlit će šetalište na lijevoj obali Drine

Piše: E. A.
Šetalište u Goraždu, na lijevoj obali Drine, za nepunih mjesec dana bit će potpuno osvijetljeno.

Radovi na postavljanju javne rasvjete su uveliko počeli, a obuhvatit će lokaciju od parka Gun-Gor nizvodno uz obalu rijeke u dužini od jednog kilometra. Ukupna vrijednost projekta je 110.000 KM za šta su sredstva osigurali Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Općina Goražde.

"Ovaj projekat se realizuje na prijedlog građana i savjeta mjesnih zajednica koji su smatrali ovo prioritetom, tako da smo odlučili da u ovoj godini uradimo rasvjetu na šetalištu Mustafe Muratspahića. 45.000 KM je osigurao Fond za zaštitu okoliša FBiH, a ostalih 65.000 KM finansirat će Općina kroz Budžet za 2016. godinu. Ovo je sigurno dobra stvar, veliki broj građana šeta ovim šetalištem i biciklisti ga također koriste, a posebno u noćim satima, tako da je sigurno postavljanje ove rasvjete opravdano", ističe Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.

On ističe kako je projekat značajan i zbog činjenice da će biti ugrađene štedne LED sijalice koje se proizvode u Goraždu.

"To je dodatni motiv da i dalje radimo na ovakvim i sličnim projektima. Za mjesec dana očekujemo završetak radova", ističe Ramović.