Zvanično počela kampanja
4

LDS prezentirao programsku izjavu i kandidate s područja KS

FENA
Liberalno demokratska stranka (LDS) danas je u Sarajevu, nedaleko od Inat kuće, prezentirala programsku izjavu i ciljeve stranke te predstavila kandidate za načelnike općina i liste kandidata za općinska vijeća s teritorije Kantona Sarajevo, čime je i zvanično počela kampanju za lokalne izbore.

Kako je rečeno, LDS na lokalne izbore izlazi s više od 400 kandidata u 28 općina u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik LDS-a Amir Husarić je kazao da je LDS, za razliku od drugih stranaka, u svoj program stavio kreiranje fonda za prvo zapošljavanje.

Planirali su i formiranje lokalnih akcionih grupa koje će za potrebe općine pripremati projekte i programe koji mogu aplicirati drugim nivoima vlasti i međunarodnim razvojnim agencijama, te IPA fondovima s ciljem jačanja lokalne infrastrukture i mogućnosti poduzetništva u poljoprivredi, ekologiji, malom i srednjem biznisu.

"Predvidjeli smo i reformu javne uprave, koja mora biti brža, efikasnija, transparentnija i jeftinija", kazao je Husarić.

Predstavljeni su kandidati LDS-a za načelnike sarajevskih općina Stari Grad Saudin Alić Dino, Centar Adnan Bajraktarević i za općinu Ilijaš Bojan Zec Filipović.

Saudin Alić je poručio biračima da glasajući za njega kao načelnika i listu LDS-a glasaju za tim ljudi koji mogu, žele i znaju poboljšati stvari u svakoj mjesnoj zajednici "kako bi općina Stari Grad postala ono što svi želimo, dragulj BiH“.

"Evo liberala, najstarije političke organizacije u BiH, ispred Inat kuće u inat svima koji misle da ova zemlja nema perspektivu, u inat svima koji misle da nećemo nikada ući u EU, u inat svima koji misle da ne možemo i ne znamo bolje, da vam kažemo da će LDS uspjeti u svom naumu, da ćemo se vratiti u Gradsko vijeće Sarajava, da ćemo imati načelnike u općinama na teritoriji Kantona Sarajevo, da ćemo povećati broj svojih mandata u općinskim vijećima kako u Federaciji tako u RS-u", kazao je kandidat za načelnika općine Ilijaš Bojan Zec Filipović.