Fra Petar Jeleč
0

Lažna panika u HDZ-u zbog Željka Komšića

Sarajevo-x.com
Fra Petar Jeleč
Fra Petar Jeleč
U intervjuu koji je dao za web-portal Domaljevac.com, fra Petar Jeleč govorio je o otvaranju političke akademije HDZ-a, saradnji HDZ-a BiH sa Miloradom Dodikom, nastojanjima antagoniziranja Hrvata i Bošnjaka...

Jeleč je kazao da ga je otvaranje političke akademije HDZ-a podsjetio na otvaranje slične političke škole u Kumrovcu.

"Vrlo je zanimljivo i znakovito kako su najveće pohvale HDZ-u za otvaranje ove "akademije“ došle od Milorada Dodika i Nikole Špirića, od ljudi koji skupa s Čovićem vrlo dobro sarađuju u razbijanju ove zemlje i njene budućnosti. Da ne bi sve ostalo na domaćim snagama, za dašak međunarodnog kiča pobrinuo se Miroslav Lajčak, čovjek koji je u svom mandatu učinio sve kako bi ojačao Dodika i tzv. Republiku Srpsku. Ovo ustrajno HDZ-ovo paktiranje s nositeljima velikosrpske politike neće Hrvatima donijeti ništo dobro", rekao je Jeleč.

On je izjavio da je osnovi cilj HDZ-a BiH sve veće antagoniziranje između Hrvata i Bošnjaka i približavanje Dodiku i srpskoj politici općenito. Jeleč je rekao da RS i velikosprska politika u BiH ne mogu pronaći boljeg advokata od hrvatskih političara iz "stožerne stranke".

Komentarišući inicijativu Udruženja ISTINA (Inicijativa za slobodu toleranciju i nacionalnu afirmaciju) da je za opstanak Hrvata u BiH neophodno stvaranje svehrvatskog jedinstva u borbi protiv Željka Komšića na sljedećim izborima, Jeleč je rekao da je to laž.

"Ta inicijativa, koja je zapravo pucanj u prazno što vrlo dobro znaju i sami njezini pokretači kojima ona i služi samo za vlastitu promociju, je na istom tragu kao i djelovanje Dragana Čovića, a može se vrlo jednostavno definirati kao paktiranje s velikosrpskom politikom u borbi protiv Bošnjaka i interesa bosanskih Hrvata kako bi se na teritoriju Hercegovine formirao treći entitet, od čega neće biti ništa", rekao je Jeleč.

On je rekao da autori takve inicijative u nedostatku bilo kakve ozbiljne akcije i zaokreta na hrvatskoj političkoj sceni, iz zagrebačke hladovine, skupa s Čovićem, lažno svode čitav problem statusa bh. Hrvata na Željka Komšića zato što su njega birali i Bošnjaci.