BiH
34

Lazar: Grad Sarajevo mora izgraditi spomen obilježje na Kazanima

FENA
Kazani (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kazani (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijećnica Naše stranke Sanja Lazar podnijela je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva inicijativu u kojoj je pozvala gradonačelnika i gradske vijećnike da 26. oktobra odaju počast žrtvama na Kazanima.

"To je naša dužnost, tu pokazujemo svoju odgovornost, jer jedino tako možemo pokazati da smo svjesnih nedjela koja su počinjena u "naše" ime, jer jedino tako možemo odbaciti kolektivnu odgovornost za nedjela počinjena od strane pojedinaca. Hoću da vjerujem da mi, prije svega kao ljudi, a onda i kao predstavnici građana, nikada, pa evo ni sada, nećemo stati na stranu zločina, da nećemo ni riječju ni prećutno odobriti postupke zločinaca", kazala je Lazar.

On je ujedno pokrenula odnosno aktivirala inicijativu prema gradonačelniku, službama Gradske uprave, kao i prema Komisija za spomenike GV-a, koju je 2011. podnio Svetozar Pudarić, a kojom je zatraženo da Grad Sarajevo podigne spomen obilježje na Kazanima kao mjestu stradanja građanki i građana Sarajeva u proteklom ratu, saopćeno je iz Naše stranke .