BiH
9

Lavanada i kamilica danas na festivalu čaja u Sarajevu

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Na Međunarodnom festivalu čaja i ljekovitog bilja, koji se održava na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu danas je promocija lavande.

Izlagači s proizvodima na bazi lavande pripremili su posebne popuste, a u 14 sati na centralnoj bini predstavit će se i odabrane firme sa svojim proizvodima kao što su sapuni i mirisne vrećice od lavande.

Nakon majčine dušice i kunice, u okviru sajamske Čajdžinice danas će biti predstavljena kamilica. Ova "kraljica" među ljekovitim biljkama idealan je čaj za sve posjetioce koji se žele opustiti tokom obilaska festivala, a cijenu čaja u Čajdžinici posjetioci određuju sami.

Studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva, predvođeni mr. Lejlom Spiljak, pripremili su ručak na osnovu ljekovitog bilja. Prezentirana je juha od tikvica kuhanih u cvijetu jasmina, rižoto s piletinom i umakom od mente, napitak od mente s limetom, a kao desert sladoled čija je osnova čaj. Posjetioci su s oduševljenjem i najboljim ocjenama prihvatili ovaj veoma neobičan ručak.