Đole rekao da će sve biti dobro
0

VIDEO / Latif Močević: Nisam planirao prosidbu na koncertu

Piše: J. Hadžiahmetović
Latif Močević
Latif Močević
Koncert Dorđa Balaševića ostat će u pamćenju svih onih koji su tu noć bili u Zetri. Pogotovo će ga pamtiti Mersiha koju je sinoć zaprosio njen momak Latif.

Kako Latif kaže za naš portal, Mersihu je upoznao prije tri i pol godine u Morića Hanu. U tom periodu najviše su slušali Đoletove pjesme. Posebno im je za srce prirasla pjesma Provincijalka u kojoj se, kako kaže, pronašao.

"Vjerujte mi da o prosidbi prije mjesec dana nisam razmišljao. Sinoć sam na koncertu, gledajući Mersihu, odlučio zaprositi je. Kao da me je neko uzeo za ruku i odveo gore", kaže Latif za Sarajevo-x.com. Dodaje kako mu je djevojka koja je stajala kraj njega dala prsten nakon čega je on izašao na binu.

"Ne znam djevojku koja mi je dala prsten. Mislim da je iz Konjica. Ali eto, hvala joj od srca", dodaje Latif.

Na bini je uz pratnju Panonske mornarice Latif počeo pjevati pjesmu Provincijalka dok je Mersiha dolazila. I naravno, nakon pitanja da li će se udati za Latifa, Mersiha je pristala.

"Đole mi je rekao da će biti sve dobro i bio je iznenađen mojim potezom ali i dobrim pjevanjem", kaže Latif koji je inače vokal ansambla Dah ljubavi.