Nagrada za uspjehe
0

Larisa Cerić od Općine Stari Grad dobila 2.000 KM

Klix.ba
Larisu Cerić, najbolju sportašicu BiH u 2012. godini i Branu Crnogorca, najuspješnijeg trenera u ovog godini, primio je danas načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Općina Stari Grad, predvođena načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, prva je institucija koja je upriličila prijem za Larisu nakon izuzetnih rezultata koje je postigla ova mlada džudistkinja. Naime, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, održanom u Pragu od 16-18.novembra, Larisa je osvojila prvo mjesto u kategoriji preko 78 kg.

Njen veliki uspjeh nagradio je i načelnik Ibrahim Hadžibajrić, obradovavši ovu mladu džudistkinju novčanom nagradom u iznosu od 2.000 KM.

"Ovo je veliki uspjeh i zbog same činjenice da je BiH prvi put otkako se takmičimo osvojila prvo mjesto u konkurenciji mlađih seniorki do 23 godine", naglasio je Larisin trener i selektor džudo reprezentacije Brane Crnogorac.

Da njihovi uspjesi nisu ostali nezapaženi potvrđuje i to što su na sinoć održanom izboru najboljeg sportiste u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, proglašeni za najbolju sportašicu i najuspješnijeg trenera.

"Sezona je bila teška jer sam u novembru prošle godine imala operaciju nakon koje je uslijedio oporavak i rehabilitacija. Sve svoje snage uložila sam u pripreme za ovo takmičenje i cijelu godinu smo tome posvetili, ali isplatilo se", rekla je Larisa. Najboljoj bh. džudistkinji pobjeda u Pragu je bila kruna dosadašnje karijere, nakon što je ranije osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta te drugo i treće mjesto na evropskim prvenstvima.

Istakavši kako džudo savez ima izuzetnu saradnju sa Općinom Stari Grad i načelnikom Hadžibajrićem, Crnogorac se zahvalio za svu pruženu podršku i naglasio kako je ovo dobar primjer odnosa lokalne zajednice prema sportistima.

Sljedeći cilj ovih uspješnih sportista je Svjetsko seniorsko prvenstvo naredne godine gdje se nadaju još jednoj zlatnoj medalji.