BiH
0

Lajčak se sastao sa Silajdžićem

FENA
Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Sarajevu s liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem o novom prijedlogu za reformu policije u BiH, nakon što je o istoj temi u toku dana razgovarao s Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, kao i Nebojšom Radmanovićem.

"Svi su primili prijedlog tako kako je trebalo. Znači, svjesni su toga da je ovo putokaz u budućnost, za europsku budućnost i tu treba svi da se ponašaju u skladu s tim“, riječi su kojima je Lajčak novinarima prokomentirao svoje susrete s četvoricom lidera.

Visoki predstavnik je naglasio da je 70 posto građana ove zemlje jasno kazalo kako želi vidjeti BiH u evropskoj budućnosti.

"I to je to što treba da se uradi“, izjavio je.

Naglasio je da nije bilo odbijanja njegovih prijedloga, već da je riječ o početku diskusije.

"Svaki od njih to mora da prouči. Govorimo o tome gdje se nalazimo i koji su sve principi, a nemamo previše vremena“, kazao je Lajčak.

Visoki predstavnik je najavio nastavak sastanaka s ostalim političkim liderima, u četvrtak i petak. Kazao je da će osobno biti uporan. Sadržaj novog prijedloga za reformu policije nije želio otkriti novinarima.

"Vidjet ćete“, kratko je prokomentirao.