BiH
0

Lajčak: Ozbiljan prijedlog i ozbiljan trenutak za BiH

FENA
Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak razgovarao je danas u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu s Neobojšom Radmanovićem, izaslanikom lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata, o reformi policije u BiH.

Prije i poslije tog susreta, održanog iza zatvorenih vrata, Lajčak je kazao novinarima da on ima novi prijedlog za reformu policije u BiH, ali o sadržaju tog koncepta nije želio govoriti dok s njim ne upozna bh političare.

Upitan za reakcije političara koje je u toku dana već upoznao s novim prijedlogom, izjavio je da su oni "svjesni toga gdje se nalazimo i šta se od njih očekuje". Više puta je ponovio da zahtijeva njihov vrlo odgovoran odnos jer je riječ o vrlo ozbiljnom prijedlogu i vrlo ozbiljnom trenutku koji može imati veoma značajne domete za budućnost BiH.

U okviru današnjih zasebnih susreta s liderima bh. političkih stranaka, visoki predstavnik je o reformi policije u BiH razgovarao i s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem. Ovaj susret održan je u zgradi OHR-a također iza zatvorenih vrata.

Danas će Lajčak još razgovarati s liderima Partije demokratskog progresa Mladenom Ivanićem i Stranke za Bosnu i Hercegovinu Harisom Silajdžićem.