BiH
3

Lagumdžija uputio pismo saučešća Hillary Clinton

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija uputio je jučer u večernjim satima pismo saučešća državnom sekretaru Sjedinjenih Američkih Država Hillary Clinton povodom tragičnog događaja u osnovnoj školi u gradu Newtown, u američkoj saveznoj državi Connecticut.

"Ovim putem izražavam iskreno saučešće povodom smrti djece i odraslih osoba u osnovnoj školi u Newtownu. Naša nacija je u šoku. Naše misli i molitve su uz porodice i prijatelje nevinih žrtava, kao i uz američki narod širom svijeta. Nezamisliv zločin je slomio naša srca, pogotovo nas koji znamo šta znači biti roditelj.

Danas smo izgubili našu djecu i dijelimo bol i tugu roditelja koji su izgubili najmilije. Pridružujemo se molitvama, ali ne smijemo nikad zaboraviti da zlo ima više lica. Moramo da se borimo protiv zla širom svijeta, kako bi osigurali da se tragedija iz Newtowna nikad i nikome više ne ponovi", navodi se u pismu Zlatka Lagumdžije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.