BiH
0

Lagumdžija upoznao Moona s detaljima sastanka u Mostaru

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) dr. Zlatko Lagumdžija sastao se u Sarajevu, u prostorijama SDP-a, s ambasadorom SAD-a u BiH Patrickom Moonom.

Lagumdžija je informirao Moona o detaljima sastanka predsjednika šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou BiH, te je prenio svoj utisak da je konačno došlo vrijeme promjene političke prakse u BiH na način da se iz sfere "ko je s kim i protiv koga" prešlo u sferu razgovora o konkretnim problemima i kreiranju konkretnih programa i projekata.

U razgovoru je naglašeno da je u posljednjih mjesec dana napravljen veliki iskorak u postizanju konkretnih dogovora koji trebaju značiti pokretanje novog investicionog ciklusa, prije svega u cestogradnji i energetici, te da atmosferu dogovaranja treba nastaviti i u narednom periodu.

Lagumdžija je istakao zadovoljstvo dogovorom o čitavom nizu aktivnosti koje će u vrlo skorom periodu biti implementirane, a koje se odnose na poboljšanje ekonomske situacije u BiH, a prije svega u oblasti zaštite domaće proizvodnje, stvaranje povoljnijih uslova za ulaganje u BiH, kao i poslovanje domaćih kompanija što su preduslovi za otvaranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.