BiH
0

Lagumdžija: SDP ima izborne kandidate u 109 općina

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine istaći će liste svojih kandidata za načelnike i vijećnike u 109 općina u Bosni i Hercegovini na lokalnim izborima zakazanim za 5. oktobar.

To je na večerašnjem završnom predizbornom skupu ove stranke izjavio predsjednik Zlatko Lagumdžija i pozvao glasače u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini da izađu na birališta i glasom za SDP uvećaju broj općina čiji su načelnici njeni kadrovi.

Lagumdžija je izjavio da su najveći SDP-ovi protivnici na narednim izborima stanje u zemlji, nepravda i siromaštvo. Između ostalog je obećao da će kandidati te stranke, ako im građani ukažu povjerenje, zaustaviti namjere sadašnjih vlasti o povećanju PDV-a u zemlji i prodaji nacionalnog blaga.

Potpredsjednik SDP-a Željko Komšić poručio je na ovom skupu građanima da 5. oktobra imaju šansu realizovati nedavne zahtjeve za smjenu vlasti u Sarajevu i BiH, isticane nakon pogoršanja sigurnosnih prilika, posebno u glavnom gradu.

"Ako hoćete sigurnost za svoju djecu i razvoj, glasajte za SDP", njegova je poruka.

Ostali govornici na ovom skupu, kandidati za načelnike ili vijećnike u općinama Sarajevskog kantona, poručili su biračima da će glasom za njihovu stranku glasati za - čovjeka jer je on u centru pažnje programa SDP-a.

Biračima su se obratili SDP-ovi kandidati za načelnike sarajevskih općina Centar, Novi Grad, Stari Grad i Novo Sarajevo Dževad Bećirević, Damir Hadžić, Haris Lulić i Midhat Karović te kandidatkinje za općinska vijeća Centar i Ilijaš Lidija Korać i Jelena Šebić.