BiH
0

Lagumdžija primio ambasadora Pakistana u BiH Aafferya

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija danas je primio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Syeda Khalida Amira Jafferya.

Lagumdžija i Jaffery su izrazili zadovoljstvo zbog dostignutog stepena razvoja bilateralnih odnosa BiH i Pakistana i saradnje dviju prijateljskih zemalja na međunarodnom planu, te izrazili želju za njihovo daljnje unapređenje u svim oblastima.

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti za daljnje jačanje ekonomske saradnje dviju zemalja i ulaganje pakistanskih privrednika u BiH, pri čemu je naglašen značaj razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou i organiziranja susreta privrednika.

U tom kontekstu razgovarano je i o mogućnosti da Lagumdžija u narednom periodu posjeti Pakistan, te da u okviru posjete bude održan i Poslovni forum BiH - Pakistan.

Također, Lagumdžija i Jaffery razgovarali su i o saradnji BiH i Pakistana u oblasti obrazovanja, te daljnjem širenju pravnog okvira za saradnju dviju zemalja.

Bilo je riječi i o trenutnim prilikama u BiH i Pakistanu, a razmijenjena su i mišljenja o situaciji u Afganistanu, te situaciji u regiji Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.