BiH
4

Lagumdžija danas s delegacijom EU o provođenju presude Sejdić-Finci

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija danas će u Sarajevu održati sastanak s delegacijom EU, na kojem će se razgovarati o provedbi presude Sejdić-Finci, potvrdio je Feni član Predsjedništva SDP-a BiH Saša Magazinović.

Nakon sastanka lidera sedam vodećih stranaka u BiH 2. decembra u Pragu, predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija istakao je snažnu podršku Evropske komisije, ali i američke administracije nastojanju da se dođe do rješenja za implementaciju presude Sejdić-Finci.

"Pokazalo se da je liderstvo EU potrebno, a najava komesara za proširenje EU Štefana Fuelea da će se u dalji proces uključiti Komisija u širem sastavu, uključujući i visoku predstavnicu Chaterine Ashton, kao i Vijeće ministara vanjskih poslova EU je dodatno ohrabrujuća", rekao je Lagumdžija.

Dodao je da su lideri došli nadomak rješenja.

"Naravno, ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo, ali mi se iskreno nadamo da će se uz liderstvo međunarodne zajednice i uz aktivnu participaciju svih lidera doći do konačnog rješenja. Što se mene tiče, jesmo umorni, ali nećemo odustati dok ne nađemo rješenje koje će ići u pravcu otvaranja bosanskohercegovačke integracije u EU, ali i integracije unutar BiH", poručio je tada predsjednik SDP-a BiH.