Sarajlije i dalje na ulicama
0

FOTO / Kvar na plinskoj cijevi saniran, vrši se mjerenje plina

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac, Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Zbog kvara na plinskoj cijevi u Šenoinoj ulici u Sarajevu građani iz okolnih zgrada su evakuisani. Ekipe SarajevoGasa su pet minuta po dojavi izašle na lice mjesta i kvar je već saniran, no građanima se savjetuje da se ne vraćaju u svoje domove sve dok se ne izvrši mjerenje plina.

U samom centru Sarajeva došlo je do oštećenja plinske cijevi i curenja plina zbog čega su građani iz okolnih zgrada evakuisani iz svojih domova.

"U 13.35 sati došlo je do oštećenja plinske cijevi od tri bara u Šenoinoj ulici. Naše ekipe su odmah izašle na lice mjesta i sanirale kvar, no i dalje savjetujemo građanima da se ne vraćaju u stanove sve dok ne izvršimo prvo mjerenje plina", saopšteno je za Sarajevo-x.com iz SarajevoGasa.

Šenoina ulica, Ulica Branilaca Sarajeva, kao i sve ostale ulice u blizini su blokirane, a na licu mjesta je bila i ekipe hitne pomoći, no na sreću curnje plina nije izazvalo nesreću.

Također, u ovom dijelu grada trenutno nema struje.

"Isključena je struja jer u ovakvim situacijama je zabranjeno koristiti bilo kakve uređaje na struju, također isključen je i telefon, te građanima savjetujemo maksimalnu opreznost", saopšteno je iz SarajevoGasa.

Građanima se još jednom savjetuje da se što manje kreću ovim dijelom grada dok se vrše ispitivanja, te da se pridržavaju osnovnih uputa u ovim situacijama.

SarajevoGas će uskoro izdati saopštenje u kojem će se naći daljne upute za građane koji su nastanjeni u ovom dijelu grada.