Za doprinose u razvoju RS
0

Kuzmanović odlikovao Radmanovića i Dodika

FENA
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, povodom Dana RS-a, odlikovao je 19 osoba među, kojima je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i premijer RS-a Milorad Dodik.

Radmanović je odlikovan Ordenom RS-a na lenti za, kako je saopćeno, izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS-a, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji RS-a

Također, Dodik je ukazom Kuzmanovića odlikovan Odrednom RS-a na lenti za izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS-a, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji RS-a.

Orden zastave RS-a sa zlatnim vijencem dobio je i Nikolaj Brunič, generalni direktor AD „Zarubežneft“ i to, kako je navederno, za poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Predsjednik RS-a odlikovao je Ordenom zastave RS-a sa zlatnim vijencem i Vladimira Dmitrijeva, predsjednika državne korporacije “Vnešekonombank“ Moskva, Rusija, za, kako je navedeno, rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Također, Orden zastave RS-a sa zlatnim vijencem dobio je i Duško Perović, direktor predstavništva ACC Internacional Moskva za, navedeno je u sapćenju iz Kuzmanovićevog kabineta, poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Orden zastave sa srebrnim vijencem dobio je Jurij Smirnov, zamjenik generalnog direktora AD „Zarubežneft“, za doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Kuzmanovićevim ukazom Orden zastave RS-a sa srebrnim vijencom dobio je Artjom Garibjan, zamjenik generalnog direktora AD „Zarubežneft za, kako je navedeno, doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.