BiH
0

Kuzmanović očekuje "objektivnu i pravednu" presudu za Delića

FENA
Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović očekuje od Haškog tribunala da će izreći "objektivnu i pravednu presudu“ komandantu Armije RBiH Rasimu Deliću, navodeći da bi "eventualno oslobađanje krivice bila sramota za taj međunarodni sud“.

"Očekujem da će Haški sud postupiti po pravu i pravdi te da se neće ponoviti bruka koja se dogodila s Naserom Orićem i da će Delić dobiti zasluženu kaznu“, rekao je Kuzmanović i dodao "da je Haški tribunal institucija koja se procjenjuje na razne načine, ali da je, ipak, dužna da se pridržava prava i pravde.“

Entitetski predsjednik je u izjavi novinarima kazao da "nije zadovoljan procesuiranjem počinilaca ratnih zločina nad srpskim narodom u BiH“.

On je prisustvujući obilježavanju 15. septembra, Dana nestalih i poginulih boraca u RS-u, rekao "da je sveta dužnost predstavnika RS-a da insistiraju da Institut za nestale osobe BiH i Operativni tim za traženje nestalih RS-a energičnije i brže obavljaju svoj posao da bi se saznala sudbina svih nestalih“.