BiH
0

Kupusović: Manifestacija je bila uspješna

NINA
Reditelj svečane ceremonije otvaranja Starog mosta Sulejman Kupusović na konferenciji za novinare, održanoj povodom završetka Mostarskog ljetnog festivala ''U susret Starom'', samu manifestaciju je ocijenio uspješnom i pored brojnih opstrukcija koje su postojale s različitih strana.

“S jedne strane sam doista počašćen i zapamtit ću ovaj događaj kao jedan od značajnijih događaja u karijeri. S druge strane, kada se podsjetim svih onih kampanja nekih medijskih kuća, od kampanje oko nesretne pjesme 'Oprosti', preko katastrofalne izjave Zlatka Miletića o tempiranom terorističkom napadu zbog čega smo imali problema s roditeljima koji su zabranili djeci da sudjeluju, do stalne situacije s novcem koji je bio operativan tek dva dana pred otvorenje Starog mosta. Kada se svega sjetim, ne bi ovo poželio ni Radovanu Karadžiću”, kazao je Kupusović.

On je osobito istaknuo nekorektan i provincijski odnos nekih medija koji su svojim napisima širili jednu vrstu negativne energije koja se nastavlja i dalje, dok se u stranim medijima, kako kaže Kupusović, o ceremoniji govorilo na svjetskom nivou.

“Tokom ceremonije su Dini Merlinu iz Londona javili da se na pet britanskih TV stanica emitira prenos s ceremonije otvarenja”, kazao je Kupusović dodavši da su strani mediji u svojim prenosima vrlo pozitivno prezentirali Mostar u svijetu.

Alma Fazil-Obad, organizatorica velikog broja događaja na festivalu, rezimirajući događaje s festivala, istaknula je da su organizatori postigli cilj, a to je da je Mostar bio jedna velika pozornica, kozmopolitski grad u koji su došli ljudi sa svih strana svijeta. Zahvalila se svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji programskih sadržaja.