Uživanje u zimskim radostima
0

Kupreška visoravan puna gostiju

SRNA
Kupres
Kupres
Kupreška visoravan, zahvaljujući snijegu koji je pao prije nekoliko dana, kao i novogodišnjim praznicima, puna je gostiju koji uživaju u skijanju i zimskim radostima.

Visina snijega je oko 35 centimetara, a prema informaciji iz Hotela "Adria-ski", u ovom ugostiteljskom objektu Novu godinu dočekalo je više od 300 gostiju, uglavnom iz Dalmacije i Hercegovine. Popunjena su i druga dva kupreška hotela, kao i brojni apartmani koji pružaju usluge smještaja gostima.

Na Sportsko-rekreacionom centru "Čajuša" u funkciji su ski-liftovi dvosjed i četvorosjed i jedno "sidro" za skijaše, a cijena dnevne karte za korištenje ski-opreme i uređenih staza nije se mijenjala u posljednje godine i iznosi 30 maraka.

Direktor i vlasnik Hotela "Adria-ski" Zvonko Bagarić rekao je da "špicu" zimske sezone na Kupreškoj visoravni predstavljaju božićni i novogodišnji praznici, jer su tada i učenici na zimskom raspustu, ali je procijenio da će ovogodišnja sezona sigurno biti lošija od prošlogodišnje zbog recesije i pada životnog standarda stanovništva.