Četvrta gimnazija
0

Kupite unikatne radove mladih s umanjenim sposobnostima

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mladi s umanjenim sposobnostima NVO altruista "SVJETLO" organizovat će prodajnu izložbu unikatnih radova koji nastaju u radionici "ArT LiNe"u holu Četvrte gimnazije. Izložba će se održati 18. maja u periodu od 12:00 do 15:00 sati u holu Gimnazije u ulici Mala aleja br. 69.

Izložba unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima se organizuje u okviru kampanje "Za Centar S..." za prikupljanje sredstava za adaptaciju i opremanje Edukativnog centra za socijalno uključivanje "S...".

NVO altruista "SVJETLO" je, zahvaljujući razumijevanju vijećnika Općine Stari Grad i načelnika Ibrahima Hadžibajrića, za aktivnosti socijalnog uključivanja mladih s umanjenim sposobnostima dobila na korištenje prostor od 59 m2 u ulici Logavina 11.

Ipak, da bi prostor mogli koristiti potrebno ga je adaptirati i opremiti, te stoga je ova organizacija pokrenula spomenutu kampanju. Prema procjenama potrebno je 12.000 KM da bi prostor prilagodili aktivnostima koje imaju za cilj socijalno uključivanje mladih s umanjenim sposobnostima.

Do sada je finansijska podrška stigla od Mediacentra, koji je u saglasnosti sa autorom izložbe Hasanom Fazlićem i Gradskom upravom donirao 710 KM, Udruženja "Sarajevo maraton", koje je doniralo 500 KM, književnika Sabahudina Hadžialića, autora "Književne trilogije", koji je izdvojio 10% od prodaje knjige, što do sada iznosi 236 KM. Na poziv za pomoć odazvali su se i Društvo numizmatičara Kantona Sarajevo i Udruženje Promokultura, koji su donirali 200 KM (novac prikupljan prodajom numizmatičkih vrijednosti), od prodajne izložbe "ArT LinE" u Srednjoj ekonomskoj školi prikupljeno je 209 KM, Nazif Gljiva je ispred estradnih umjetnika "Koncerta snova" darovao 2.000 KM, a preduzeće Altea Designe će za 30% jeftinije izvoditi radove u objektu.