Prikupljanje novca za mamograf
137

Kupite narcis i pomozite Zeničankama u borbi protiv raka dojke

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Povodom obilježavanja Dana narcisa, Fondacija Sanela Redžepagić danas je u Tržnom centru Džananović u Zenici organizovala prodaju cvjetova narcisa, a prikupljeni novac bit će iskorišten za projekte prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Predsjednica Fondacije, Larisa Gavran, kazala je kako je današnja akcija veoma bitna za sve žene u Bosni i Hercegovini.

"Prodajom poklonjenih narcisa želimo svima skrenuti pažnju na ovu opaku bolest za koju je veoma bitno da se što prije otkrije. Novac koji bude prikupljen namijenjen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Mamograf koji trenutno posjedujemo u bolnici nije toliko moderan i lista čekanja je duga. Potreban nam je još jedan, moderniji i precizniji u otkrivanju raka dojke", kazala je u izjavi za Klix.ba Gavran.

Današnjoj akciji prodaje narcisa priključio se i premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak, koji je uputio poziv svim ženama da idu na redovne preglede, kako bi osigurale zdrav i siguran život.

Organizatori su zadovoljni dosadašnjim odzivom Zeničana, koji je najbolji pokazatelj da sve više njih razumije ozbiljnost ove bolesti, a pozvali su sve koji danas planiraju prolaziti ovim dijelom grada da se uključe u njihovu akciju.