"Obrazovanje gradi BiH"
0

Kupite kalendare i usrećite djecu stipendijom

Sarajevo-x.com
Učestvujte i vi u stipendiranju djece žrtava rata, invalidne i talentovane djece. Kupite zidne kalendare Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" i pridružite im se u misiji "Djeca žrtava rata - naša trajna briga".

Na taj način pružit ćete moralnu i materijalnu pomoć učenicima i studentima da putem kvalitetnog i potpunog obrazovanja postanu korisni članovi bh. društa.

Kalendar za 2011. godinu na temu "Fauna BiH" ima šest stranica sa dječijim crtežima životinja, na bosanskom, engleskom, francuskom i italijanskom jeziku.

Cijena jednog kalendara je 6,00 KM s PDV-om.

Udruženje poziva sve zainteresovane da otkupe određeni broj kalendara, lobiraju kod svojih partnera da učine isto, a sve to kako bi stipendirali djecu i mlade u BiH.

Za one koji otkupe više od 50 kalendara cijena je 6,30 KM po komadu, s tim da će tada Udruženje na podložnom listu kalendara štampati podatke o njihovoj firmi (logo, adresa, telefon).

Kontakt-telefoni Udruženja su 033 710 580 i 033 710 581 (od 8 do 14 sati), a e-mail: [email protected].

U šesnaest godina rada Udruženje je stipendiralo 3.370 djece i njima podijelilo preko 33.700 stipendija u ukupnoj vrijednosti od 2.800.000 KM. Istovremeno, njih više od 2.843 bilo je na ljetovanju u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Turskoj, Švicarskoj, Poljskoj, Danskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Kanadi i Urugvaju. Toj populaciji podijeljen je školski pribor, sportska oprema, odjeća, obuća te hrana u vrijednosti 3.000.000 KM, saopćeno je iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".